My Blog

Kako izabrati vrtić?

A photo by Alexander Dummer. unsplash.com/photos/gZlsrMPwz0oOpcija kada su vrtići u pitanju je mnogo u vremenu u kojem se nalazimo, ali to ne znači da izbor treba napraviti olako. Najvažnije je zapamtiti da ne postoji savršen vrtić, niti će takav ikada postojati. Međutim, neki su bolji, organizovaniji i pedantniji od drugih. Analiziranje svih raspoloživih opcija može se u prvi mah učiniti jako stresnim. Sa tim u vezi, evo nekoliko saveta koji će vam olakšati čitav proces.

Prvo pitanje koje treba da postavite je kako izgleda vaš idealan vrtić? Šta je zapravo vaš cilj koji želite da postignete? Kada budete birali vrtić, postavite vaspitačima i pedagozima ovo pitanje i primetićete da ne razmišljaju svi isto.

Pre nego što dođete do cene, fokusirajte se na bitnije stvari. Primera radi, koliki je broj dece koji vrtić prima i koliko zaposleni zapravo stignu da se posvete svakom detetu ponaosob. Period od kada ostavite vaše dete i trenutak kada dođete po njega nije toliko veliki. Tražite efikasnost, organizaciju i ne pristajte na kompromise. Privatni vrtić za najmlađe – Magnolija je mesto na koje smo mi naišli skoro i imali priliku da vidimo neke veoma pozitivne stvari.

Naravno, program i raspored aktivnosti je takođe izuzetno važan. Svi roditelji žele da vide balans između obrazovnih i zabavnih aktivnosti. Razvijanje važnih osobina i usvajanje pravih navika se najidealnije uspostavljaju u ovom životnom dobu. Deca se tu zapravo spremaju sa osnovnu školu, te aktivnosti trebaju biti pažljivo selektirane. Od stranog jezika, čitanja i pisanja do igranja u dvorištu i predstava koje mališani obožavaju.

Ishrana u vrtiću je treći nezabilazni faktor. Neka vam vaspitači i vaspitačice pokažu kuhinju i zaposlene u njoj. Pogledajte kakvu vrstu hrane serviraju i kako to sve izgleda na dugi rok. Privatni vrtić za najmlađe – Magnolija i njihovo osoblje nam je u praksi pokazalo kako se razno voće i povrće može lako uvesti u režim ishrane sa malo mašte i kreativnosti.

Vreme u kojem se nalazimo i sva ova dostupnost informacija nam se svima može obiti o glavu ukoliko ne budemo oprezni. Ono što vaša deca jedu kod kuće, treba da jedu i u vrtiću. Niko ne kaže da trebate da ukinete slatkiše, samo kažemo da bi bilo više nego korisno napraviti idealni miks svega toga. I raditi na tome svaki dan! U vrtiću i kod kuće…

Sve druge karakteristike, poput discipline i generalne čistoće ustanove do pitanja da li smeh dominira prostorom gde vaša deca treba da provedu dobar deo dana jesu stvari koje treba da znate. Nemojte biti jedni od onih koji su vrtić izabrali jer je blizu kuće. Uvek je dobro imati izbor, jer konkurencija usavršava proizvod. A vi možete realno da uporedite i izaberete najbolje rešenje. Budite sigurni da privatni vrtić za najmlađe – Magnolija neće biti jedino mesto gde ćemo mi postaviti pitanja. Čak iako su nam se odgovori veoma dopali.

Vaš cilj je da se vaša deca osećaju dobro i prijatno. Da budu okružena decom sa kojom žele da se druže. Da napreduju, da budu aktivna i da imaju osoblje u svom okruženju koje je tu za njih kada god treba da

bude. U krajnjoj liniji, zapitajte sebe – da li biste vi želeli da provede svoje prve godine na tom mestu i razmislite dobro. Ukoliko odgovor nije brzo da, možda ne bi bilo loše da ponovo razmislite.

adminKako izabrati vrtić?

2 comments

Join the conversation
  • Williamjuich - 31 avgusta, 2020 reply

    [url=https://www.facebook.com/Come-perdere-peso-108594244227111]come perdere peso[/url]

  • Janejuich - 1 septembra, 2020 reply

    [url=https://www.facebook.com/Alyonarom/posts/878765775944385]covid 19 gegen mittel[/url]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *